Els equips de jardineria del COIET estaven treballant en un projecte de recuperació de zones concretes vora l'Estany de Banyoles, i així ho explica la notícia que ha publicat l'Ajuntament de Banyoles:


Durant la presentació el regidor de Medi ambient de Banyoles, Jordi Bosch Lleó, ha manifestat que “és un exemple més del treball conjunt entre administracions i empreses. Hem fet possible la recuperació de l’estanyol amb una bona feina del COIET i el Consorci de l’Estany”.

El projecte ha tingut com a objectiu principal la restauració ambiental dels hàbitats naturals de l’estanyol del Pim- Pom i de la riera del Marquès, la qual recull les aigües sortints de l’estanyol. De retruc, els treballs també han implicat una millora paisatgística d’aquesta zona humida, situada dins de l’Espai d’Interès Natural de l’Estany de Banyoles. El Centre ocupacional i especial de treball (COIET) ha estat l’encarregat de l’actuació mitjançant la intervenció de 6 treballadors del centre.


Abans d’executar el projecte, aquest estanyol estava situat dins del tancat del càmping i es trobava totalment artificialitzat i sense la vegetació que li era pròpia. S’hi podien observar animals domèstics que servien d’atractiu turístic només als usuaris del càmping. A més, s’hi trobaven diversos elements artificials com per exemple un vial asfaltat, bancs de fusta o papereres, així com una plantació d’arbres de jardineria. A la vegada, la riera del Marquès es trobava saturada de sediments en alguns trams del seu recorregut, cosa que provocava, en períodes de pluges no molt intenses, el desbordament de la riera i la inundació dels terrenys adjacents.

Amb l’execució del projecte s’ha integrat l’estanyol als aiguamolls del sector de l’hort del Castell i la riera del Marquès, i s’ha donat continuïtat de zona humida des de l’Estany. Per això s’ha retirat l’estanyol de l’interior dels límits actuals del càmping, i s’ha fet visitable per qualsevol usuari. A la vegada s’han eliminat els elements artificials de la zona d’actuació de l’estanyol del Pim- Pom (uns 800 metres quadrats) i s’ha recuperat l’entorn de l’estanyol mitjançant la retirada de plantes ornamentals i la plantació de vegetació autòctona, com per exemple, el lliri groc i el jonc boval. També s’ha dragat la llera de la riera perquè pugui desaiguar millor, s’han retirat els arbres morts de la zona i s’ha gestionat la vegetació de ribera.

Els treballs han costat 34.798,78 euros, dels quals 20.000 euros procedeixen del conveni entre “la Caixa” i la Diputació de Girona per a la millora d’espais naturals de les comarques gironines. La resta ho ha aportat el Consorci de l’Estany."

COIET

Centre Ocupacional i Especial de Treball  ·  C/ Catalunya, 36 · 17820 BANYOLES · Tel. 972 57 44 61 ·

info@coiet.cat · Avís legal